Orkla, uge 24 #2

Vi fisker efter blanke og stærke storlaks på Polset, Metli og Kanalhølen vald, som ligger i den nedre del af Orkla.

Fantastisk mulighed - forskellige vald

Juni måned er premiere og højtid for laksefiskere. Orkla har altid været en absolut favoritelv, når det gælder det spændende og udfordrende fiskeri efter de første og største opgangslaks, som er blanke og stærke.

I sæsonen 2022 er det lykkedes os at leje nogle meget attraktive vald i Orkla, som byder på rigtigt gode muligheder for at kæmpe med blanke juni laks.

Vi fisker i rotation på flere spændende vald i den nedre del af Orkla, hvor du har optimale chancer for at møde storlaksen på dette tidspunkt af sæsonen.

Beskrivelse af fiskevandet

Polset og Metli er 2 sammen hængende vald som ligger i den nederste del af Orkla – ikke langt fra udløbet ved Orkanger. De nystegne laks stopper som nogle af de første steder på netop disse vald.  Polset og Metli byder på flere gode fiskepladser med en blanding af hurtige stryg, dybe holdingpools samt et par giftige nakker. Elven kan fiskes fra begge sider på det meste af den ca. 1.000 meter lange strækning. Orkla er forholdsvis bred i denne del ( 50 – 60 meter), derfor anbefaler vi generelt kraftigere fluestænger på 14 – 15 fod.

Kanalhølen vald består af 3 forskellige pools, som ligger i sammenhæng over en strækning på ca. 1.000 meter. Den øverste Pool ”Stastionshølen” starter ved Svorkmo broen og strækker sig over 300 meter. Der kan fiskes på hele strækningen med flere produktive pladser. Den midterste pool er selve ”Kanalhølen”. Indløbet er et klassiskfluestryg, som er meget enkelt at fiske og nakken nederst kan være rigtigt giftig - specielt tidligt på sæsonen.

”Skolehølen” er måske den mest produktive fiskeplads på strækningen. ”Skolehølen” er enkel at fiske fra østsiden af elven og er samtidig ”homepool” for dem, som bor på Kanalhølen Lodgen.

Alle laksefluefiskere er velkomne - uanset om du er begynder eller har erfaring i laksefiskeriet. Hvis du har behov for instruktion, så gør opmærksomhed på det, så vi kan afstemme det på forhånd.  

Der vil være en introduktionsguidning til valdene på førstedagen. I løbet af ugen vil der være mulighed for orientering om fiskestrategi og taktik ved elven samt orientering om fiskepladserne. Her kan du få inspiration til, hvordan man læser fiskevandet samt fiske- og kasteteknik. Vi orienterer også om liner i forhold til sæsonen.  

Hvad er inkluderet på turen?

 • 7 dages fiskeri i rotation på 3 forskellige vald  - Polset, Metli og Kanalhølen.
 • Ophold i dobbelt / enkeltværelser i hus tæt vedelven (Der er selv hushold ift. forplejning etc.)
 • Forberedende information.
 • Introduktionsguidning til fiskevandet.
 • Session med guide hvis nødvendigt.

Pris 7.980 Dkr. pr. person.

Hvad er ikke inkluderet på turen?

Fiskerejserne vi tilbyder dækker adgang til selve fiskeriet samt ophold, derfor er der forhold, som man selv skal sørge for. Det er vigtigt, at du forholder dig hertil. Vi arrangerer gerne et informationsmøde fx via teams, idet det kan være svært at samle alle på et hold afhængig af hvor de bor.

 • Transport fra Danmark til Norge (Turen er kør-selv tur, hvorfor det er nødvendigt at have bil eller en plads i anden bil til rådighed).
 • Transport til og fra elven i Norge.
 • Måltider og drikkevarer (Der er naturligvis køkken i huset, hvor maden kan tilberedes og indtages).
 • Rejseforsikring.
 • Fiskeudstyr (beklædning (waders o.l.), fiskestænger, fiskehjul, fluer samt diverse ekstra tilbehør og udstyr)
 • Turleder medbringer et begrænset antal fluer der kan købes på stedet.

Vi tager forbehold for trykfejl.

Rejsegaranti fonden

Teknisk Rejsearrangør er Unitas Rejser nr. 128 i Rejsegarantifonden.

Regler der altid skal overholdes

Reglerne for fiskeriet i Orkla betyder at der er kvoter på hvor mange laks hver fisker kan hjembringe. Dette betyder at ”catch and realease” er en vigtig del af fiskeriet. Reglerne for elven opdateres hver sæson og det er enhver fiskers pligt at sætte sig grundigt ind i.

Link: Fiskeregler for Orkla 2022

Link: Fiskeregler for Stjørdalselven

Desinficering:

Fiskegrej skal desinficeres inden fiskeriet påbegyndes. Desinficering kan foretages flere steder i nærområdet og koster et gebyr der betales på stedet (typisk 150-250 NOK).

Lakselicens:

Alle der fisker laks i Norge skal være i besiddelse af en statslicens, som skal købes via følgende link

Link: Fiskelicens

Udsolgt

Orkla, uge 24 #2

Skriv dig på venteliste

Du er nu skrevet på ventelisten!
Der skete en fejl... Du kan altid kontakte os her
Adresse: Olof Palmes Allé 47, 8200 Aarhus N
CVR nr.: 42942359
Bank: Jyske bank
Reg. og konto nr.: 5061 / 1205746
Email: info@asff.dk

Lars P. Sørensen: T: +45 2627 5321 E: ls@asff.dk
Morten Strobel: T: +45 3089 3043 E: ms@asff.dk
Torben Høiberg: T: +45 2819 2951 E: th@asff.dk

Fiskerejser

© 2022 Atlantic Salmon Flyfishing. All right reserved.