Orkla uge 34

Klassisk august fiskeri efter laks. I denne uge fisker vi på Midt/Nedre Ekli, Polset og Ljøkel vald.

Sæsonafslutning i Orkla

19-26 august 2023 - 12 stænger i alt.

I denne uge fisker vi på 3 fantastisk gode vald, Ljøkel(Vormstad), Nedre/Midtre Ekli og Polset. Vi fisker i den sidste uge af sæsonen, hvor elven er fyldt med laks i alle størrelser – både farvede og blanke, store og små. Der kommer i tillæg sæsonens sidste træk af store blanke laks på dette tidspunkt - med lidt held kan man blive spændt for af disse laks. De allerstørste laks er også på krigsstien i denne periode. I 2020 overværede vi en af elvens sværvægtere blive fanget i samme uge i Tivoli poolen på Ljøkelvaldet. Det var en kæmpe på 123 cm og en vægt anslået mellem 18 og 20 kg.

Elven og laksen

Orkla har igennem mange sæsoner ligget blandt de bedste lakseelve i Norge. På den nedre del er elven forholdsvis bred hvor vi har fiskeri på Ljøkelvaldet. På Kanalhølen er elven ikke helt så vandrig og dermed er der en god variation i fiskevandet. Vi anbefaler tohåndsfluestænger 12 – 15 fod med et godt udvalgt flydende, intermediate og synkeliner i forskellige densiteter. Her sidst på sæsonen kan der også blive mulighed for ”tørt” fiskeri med ”riffling hitch” eller bombers. Dette er absolut noget af det mest underholdende og spændingsfylde fiskeri overhovedet.

Fiskevandet

Vi fisker på Ljøkelvaldet som består af 4 zoner som ligger i den nedre del af Orkla nær Vormstad. Liehølen – Finnhølen – Ljøkelshølen og Tivoli. Valdet er tosidigt og fisker godt fra begge sider af elven. Vi indgår i en større rotation på valdet. Dertil har vi Midtre/ Nedre Ekli samt Polset, som er blandt  de bedste vald i nedre del af Orkla. Alle 3 vald holder masser af laks sæsonen igennem, er lette at vade og vi har fiskeret på begge sider af elven.

Alle laksefluefiskere er velkomne - uanset om du er begynder eller har erfaring i laksefiskeriet. Såfremt du har behov for instruktion vil det også være muligt. Der vil være en introduktionsguidning til fiskepladserne på førstedagen. I løbet af ugen vil der desuden være rådgivning omkring fiskestrategi og taktik efter forholdene ved elven. Fokus på fiskepladserne - du lærer hvordan man læser fiskevandet.

Hvad er inkluderet på turen?

  • 7 dages fiskeri i Orkla på Nedre/Midtre Ekli, Ljøkel og Polset.
  • 7 overnatninger I hus ved elven – der er indkvartering i enkeltværelser og dobbeltværelser.
  • Introduktionsguidning til fiskevandet.
  • Fiskeriet begynder Lørdag d. 19/08 kl. 12:00 og afsluttes følgende lørdag 26/08 kl. 12:00. Vi fisker efter et rotations program med 4 personer på hver zone og zoneskift hver 6 time.

Pris 7.950 Dkr. pr. person.

Vi tager forbehold for tryk- samt regnefejl.

Hvad er ikke inkluderet på turen?

Fiskerejserne vi tilbyder dækker adgang til selve fiskeriet samt ophold, derfor er der forhold, som man selv skal sørge for. Det er vigtigt, at du forholder dig hertil. Vi arrangerer gerne et informationsmøde fx via teams, idet det kan være svært at samle alle på et hold afhængig af hvor de bor.

  • Transport fra Danmark til Norge (Turen er kør-selv tur, hvorfor det er nødvendigt at have bil eller en plads i anden bil til rådighed).
  • Transport til og fra elven i Norge.
  • Måltider og drikkevarer (Der er naturligvis køkken i huset, hvor maden kan tilberedes og indtages).
  • Rejseforsikring.
  • Fiskeudstyr (beklædning (waders o.l.), fiskestænger, fiskehjul, fluer samt diverse ekstra tilbehør og udstyr)
  • Turleder medbringer et begrænset antal fluer der kan købes på stedet.

Vi tager forbehold for trykfejl.

Rejsegaranti fonden

Teknisk Rejsearrangør er Unitas Rejser nr. 128 i Rejsegarantifonden.

Regler der altid skal overholdes

Orkla uge 34

Skriv dig på venteliste

Du er nu skrevet på ventelisten!
Der skete en fejl... Du kan altid kontakte os her
Adresse: Olof Palmes Allé 47, 8200 Aarhus N
CVR nr.: 42942359
Bank: Jyske bank
Reg. og konto nr.: 5061 / 1205746
Email: info@asff.dk

Lars P. Sørensen: T: +45 2627 5321 E: ls@asff.dk
Morten Strobel: T: +45 3089 3043 E: ms@asff.dk
Torben Høiberg: T: +45 2819 2951 E: th@asff.dk

Fiskerejser

© 2022 Atlantic Salmon Flyfishing. All right reserved.