Atlantic Salmon Flyfishing

Selskabet er stiftet med det primære formål at tilbyde uforglemmelige fiskerejser til glade, spændte, ivrige og tålmodige lystfiskere, som elsker at være på tur efter de flotte laks. Vi tilbyder p.t. fiskerejser til Norge, men undersøger hele tiden mulighederne i andre lande, hvor der tilbydes laksefiskeri.

De vald vi fisker på har vi nøje udvalgt og selv fiske på for at sikre os, at kvaliteten er i orden. Vi har naturligvis fokus på, at de vald vi tilbyder er produktive, men har også fokus på, hvor man bor og naturligvis opholdssteder ved elven, som er med til at skabe hygge.

Morten Strobel

Passioneret lystfisker

Mit navn er Morten Strobel. Jeg er 50 år bor med min familie i Malling syd for Århus. Til dagligt arbejder jeg hos Unitas Rejser i Silkeborg. 

Jeg har fisket hele livet og fangede den første rødplettede ørred i en af Norges mange fjeldvande, i alder af bare 3 år. Gennem mine mere end 25 år I rejsebranchen har jeg haft gode muligheder for at besøge alverdens eksotiske fiskevande.  Mest af alt brænder jeg for det nordiske fiskeri efter store blanke atlanterhavslaks. I gennem mere end 20 sæsoner har jeg være på jagt efter disse fantastiske fisk og specielt fiskeriet i de Norske elve, står mit hjerte nær. Ligesom mange andre fluefiskere har jeg en forkærlighed for elvene i Trøndelags området. Perfekte flueelve som Orkla, Gaula og Stjørdalselven, har været på mit program igennem alle årene og tegner en rød tråd i mit fiskeri. Jeg holder af den store variation som fiskeriet i disse elve indeholder. 

Jeg er ofte at finde ved Orkla i juni måned til det tidlige fiskeri efter de første store opgangslaks. Gerne igen omkring midsommer, hvor de helt store træk af laks i alle størrelse indfinder sig. Det sene augustfiskeri, inden sæsonen lukker, har dog også en egen charme og det hører til en fuldendt sæson i det norske.

Jeg har aldrig fisket med andre redskaber end flue efter laksen og denne metode rummer næsten endeløse muligheder for variation. Fluefiskeren dækker alt fra det tunge juni-fiskeri med Synkeliner til det lette sommerfiskeri med overfladeteknikker som f.eks.  Riffling hitch og Bombers. De sidst nævnte metoder står højt på listen, når forholde vel og mærket er til denne form for fiskeri.  

På vores ture er jeg ofte med som turleder og giver gerne gode råd med på vejen og evt. instruktion i kast, fiskestrategi og fisketeknik, hvis du har behov for dette. Skulle du have spørgsmål til vores rejser eller spørgsmål der omhandler fiskeret, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Lars P. Sørensen

Turleder

Mit navn er Lars P. Sørensen og er jeg turleder på mange af ASF turene. Min første tur til Norge var tilbage i 2010 og jeg har fisket laks i Norge hver sæson lige siden. Fluefiskeriet har jeg dyrket siden jeg var barn, men frem til 2010 var det primært som tørfluefisker.

I dag er det laksefiskeriet der trækker mest, med Skjern å og Orkla som de absolutte favoritter.

Jeg arbejder til daglig i grejbranchen, hvilket giver en god forudsætning for rådgivning omkring stænger, hjul, liner, fluebinding etc til turene. Det er enormt vigtigt for mig at vores deltagere er klædt så godt på som muligt udstyrsmæssigt, således alt er tilpasset de forventede forhold. Det handler ikke om at have de nyeste og dyreste sager, men det rigtige grej til forholdene.

Er man ny i fluefiskeriet efter laks sørger jeg for det bedst mulige udgangspunkt, både når det gælder udstyr, kastetræning og basal fisketeknik.

Håber vi ses ved elven, knæk og bræk.

Torben Høiberg

Passioneret lystfisker

Mit navn er Torben Høiberg, jeg er 56 år (1965) og bor sammen med min dejlige kone Anne Mette Høgh Høiberg i Hornslet, hvor vi har boet siden 1995. Vi har sammen to vokse børn Mads og Niels.

Som mange andre lystfiskere starterede jeg fiskeriet da jeg var ung. Vi havde sommerhus tæt ved Gudenåen, hvor jeg ofte fiskede efter gedder og aborrer. Fiskeriet aftog i en lang periode, hvor jeg bl.a. startede egen virksomhed (1990). I 2004 skete der en stor ændring, idet en af mine bedste venner spurgte, om jeg havde lyst til at tage en tur med til Norge for at fiske laks. Jeg havde aldrig prøvet at være på fisketur i en uge – og så alene med den bedste ven – hvad kunne gå galt? Jeg tog med på turen, som vendte op og ned på min lyst til at fiske. Dengang var det fiskeri med orm, og jeg har meget tålmodig. Det skulle vise sig, at der gik nogle år før jeg var heldig! Faktisk, så var jeg på ikke mindre en 8 ugers fisketure i Norge, før jeg i 2009 endelig var heldig at fange min første og stadig største laks på 10 kg. Jeg havde skiftet fra orm til blink, og jeg husker tydeligt, hvor stor en forløsning det var endelig at fange en laks efter 8 ugers forsøg – spredt over årene fra 2004 – 2009.

Jeg erkender gerne, at jeg er fuldstændig tosset med laksefiskeri. Jeg har siden 2004 været i Norge min. én gang – igennem de senere år værdsætter jeg at kommer afsted 2-3 uger hvert år og gene flere, hvis det kan gå op i en højere enhed med familien. Udover laksefiskeriet har jeg fisket efter kongelaks og steelheads i British Columbia og havørred i Sverige. Jeg fortsætter med at drage afsted til Norge hvert år. Jeg fisker naturligvis også i Danmark efter gedder, laks og havørred.

Personligt har jeg det naturligvis ligesom mange andre – i det øjeblik laksen hugger, så står tiden stille – jeg er blevet bedre til at nyde fighten og går meget op i at få så mange fights på film som overhovedet muligt, da det giver mulighed for at genopleve de øjeblikke, som jeg værdsætter meget højt.

Udover fiskeriet, så kan en fisketur noget ganske særligt. Det at være afsted med andre med samme passion er fantastisk, og er man afsted med venner, så får man nogle ganske særlige øjeblikke ved valdet i den skønne natur. Hyggen, god mad og utallige historier er for mig også en del af en succesfuld uge. Vi ved alle, at der ingen garanti er for laks – det kræver, at man er tålmodig, og bruger så lang tid som muligt med noget i vandet.

Den primære grund til, at jeg har involveret mig i ASFF er – udover selv at fiske naturligvis, at det er en stor glæde for mig at se, når andre lystfiskere får deres drømme opfyldt, når de fanger laks og hygger sig i godt selskab. 

Adresse: Olof Palmes Allé 47, 8200 Aarhus N
CVR nr.: 42942359
Bank: Jyske bank
Reg. og konto nr.: 5061 / 1205746
Email: info@asff.dk

Lars P. Sørensen: T: +45 2627 5321 E: ls@asff.dk
Morten Strobel: T: +45 3089 3043 E: ms@asff.dk
Torben Høiberg: T: +45 2819 2951 E: th@asff.dk

Fiskerejser

© 2022 Atlantic Salmon Flyfishing. All right reserved.